Skip Navigation

Actief Roermond

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Actief Roermond, wil zoveel mogelijk mensen vanuit hun passie en talenten in beweging brengen om zich in te zetten voor de buurvrouw, die meneer op de hoek, het buurtfeest en de sportvereniging ...

Buurt & omgevingZorg & WelzijnOnderwijs
Deel

Meedenken, meepraten, meedoen!

Workshop · 14 mei 2020, 14:00 - 15:00
Vanuit huis
Buurt & omgevingZorg & WelzijnOnderwijs
Dit is een verleden workshop.
#22300
Scan me of ga naar wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Actief-Roermond/activiteiten/Meedenken-meepraten-meedoen/22300 om je aan te melden
SamenvattingSamen met Actief Roermond en andere vrijwilligersorganisaties bekijken hoe we de anderhalve meter samenleving ook binnen het vrijwilligerswerk kunnen vormgeven.
Uitgebreide omschrijving

Het kabinet laat er geen misverstand over bestaan: Nederlanders zullen een tijd op minimaal 1,5 meter van elkaar hun leven leiden. Hoe gaan we dat als vrijwilligersorganisatie doen? 

Een vraag die jullie je vast al gesteld hebben. Maar hebben we allemaal al een idee hoe de anderhalve meter samenleving eruit gaat zien?


Vrijwilligers zijn op veel fronten actief. Bijvoorbeeld op het gebied van sport, inloopvoorzieningen, evenementen, zorgcentra, voedselbank, educatie, natuurbeheer, noem maar op! Hoe gaan we na de intelligente lockdown ons vrijwilligerswerk weer oppakken?

Er is ontzettend veel risico op indirect contact. Je hebt de kassa’s in kantines, bekers in de koffiecorner, de lichtknopjes, smalle gangen, de toiletten. Heel veel plekken waar het virus doorgegeven kan worden. Zien jullie al voor je hoe dit straks gaat?

Graag wil Actief Roermond hier met jullie over in gesprek. We kunnen van elkaar leren, kruisbestuiving zeg maar! Samen ontdekken wat kan en nog niet kan.

Op dit moment inventariseren we, welke organisaties graag met ons hierover online in gesprek willen. Om mee te praten op 14 mei om 14.00 uur klik op de aanmeldknop. Om deel te nemen op dinsdag 12 mei in de avond, kijk bij de andere vacature.

Over Actief Roermond
Actief Roermond, wil zoveel mogelijk mensen vanuit hun passie en talenten in beweging brengen om zich in te zetten voor de buurvrouw, die meneer op de hoek, het buurtfeest en de sportvereniging. Eigenlijk gewoon voor elkaar! Hoe dan? Wij kunnen je daarbij ondersteunen met het verbreden van kennis en vaardigheden en je in contact brengen met organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.
Actief Roermond is dé plek waar de actieve burger op zoek kan naar vrijwilligerswerk. Waar hij zijn kennis kan verbreden en waar hij gewaardeerd wordt. Actief Roermond is ook de plek waar organisaties hun vacatures kunnen plaatsen en zij hun organisatie, vereniging of stichting breed onder de aandacht kunnen brengen.
Ons team bestaat uit twee deskundige adviseurs, die ook ingezet kunnen worden als Goed Geregeld Adviseur.
·
Dit is een verleden workshop.
#22300
Scan me of ga naar wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Actief-Roermond/activiteiten/Meedenken-meepraten-meedoen/22300 om je aan te melden