Skip Sidebar
De Luisterlijn

De Luisterlijn

Non-profit

Over ons

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk anoniem gesprek. Per mail, 24/7 per telefoon en elke dag tussen 10.00 en 22 ...

OuderenWelzijnBuurt & omgeving
Deel
Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Structureel werk · 4 uur/week
Venlo, Limburg, Nederland
Ondersteunend werkNederlandsAnders
OuderenWelzijnBuurt & omgeving
Activiteit Delen
De Luisterlijn
#18700
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/De-Luisterlijn-3/activiteiten/Vrijwilligers-gezocht/18700 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De Luisterlijn zoekt continu vrijwilligers voor telefoon en chat.

Uitgebreide omschrijving

Bij jou kunnen mensen op verhaal komen, anoniem en veilig. Ze voelen zich door jouw luisterend oor gehoord, gesteund en krijgen soms zelfs inzicht in een probleem of vraag. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn ben je onderdeel van een landelijk team dat zorgt voor dag en nacht bereikbaarheid van de Luisterlijn. Mensen kunnen per telefoon, email of chat terecht voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen. De behoefte aan deze aandacht is groot, vrijwilligers van de Luisterlijn voeren zo'n 350.000 gesprekken per jaar.

Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt!

Vooraf is er een kennismakingsgesprek waarin samen gekeken wordt naar de levensstijl, levenshouding, motivatie en of het werk bij iemand past.

Een vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel is het belangrijk dat je ruimte hebt in je hoofd, hart en agenda om dit werk te doen. Verder is het belangrijk dat je leergierig bent, een open houding en interesse in de medemens hebt.

Je werkt 1 dienst per week van 4 uur, waaronder eens per maand een nachtdienst (telefoon) en je krijgt een reiskostenvergoeding. Aanvullende deskundigheidsbevordering vindt plaats via intervisie en themabijeenkomsten. Je kunt je diensten desgewenst vanuit thuis doen.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > De Luisterlijn > Vrijwilligers gezocht

Over De Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk anoniem gesprek. Per mail, 24/7 per telefoon en elke dag tussen 10.00 en 22.00 uur via chat.