Taalmaatjes gezocht voor statushouders

Taalmaatjes gezocht voor statushouders

Structureel werk · Flexibele uren
Venlo, Limburg, Nederland
Vluchtelingen & Minderheden
Ben je erbij?
Activiteit Delen
Refugee Team
#84588
Scan me of ga naar www.wij-zijn-vrijwilligers.nl/o/Refugee-Team/activiteiten/Taalmaatjes-gezocht-voor-statushouders/84588 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij als vrijwilliger een steentje bijdragen aan de integratie van statushouders? Meld je aan als taalmaatje!

Uitgebreide omschrijving

Wil jij als vrijwilliger een steentje bijdragen aan de integratie van statushouders? En ben jij nieuwsgierig naar andere talen en culturen? Refugee Team is op zoek naar vrijwilligers die graag als taalmaatje statushouders op weg willen helpen met de taal en in de Nederlandse cultuur.


Over taalmaatjes bij Refugee Team

Met het Vrienden van Refugee Team programma brengen we wekelijks deelnemers van Refugee Team en andere Nederlanders (digitaal) met elkaar in contact. In slechts 5 weken, gedurende een half uur per week, delen jullie ervaringen, interesses en ontdekken elkaars culturen. Een kleine tijdsinvestering met grote impact in het leven van anderen!


Wat betekent jouw deelname?

Door jouw deelname als vrijwilliger draag je niet alleen bij aan het vergroten van de taalvaardigheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers om Nederlands te spreken, maar laat je ze ook kennismaken met de Nederlandse cultuur. Jouw inzet helpt de deelnemers zich beter thuis te voelen in Nederland.


Hoe word je maatje?

1. Aanmelden: Meld je aan voor het programma. Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met je op.

2. Match: We matchen je aan een deelnemer op basis van woonplaats, leeftijd en interesses.

3. Thema: We koppelen jullie aan elkaar in een WhatsApp-groep waar we wekelijks een nieuw thema delen om over te praten gedurende vijf weken.

4. Videobellen/afspreken: Jullie spreken samen een wekelijks moment af om via WhatsApp te videobellen of om elkaar in het echt te ontmoeten.

5. Evaluatie: Na vijf weken vragen we of jullie contact willen blijven houden.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Ben je erbij?
Activiteit Delen

Over Refugee Team

Bij Refugee Team zijn we ervan overtuigd dat vluchtelingen een volwaardige plek verdienen in Nederland en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Via persoonlijke begeleiding, actieve workshops en vrijwilligerswerk zorgen we er samen voor dat zij zelf de regie kunnen nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland. Vanaf dag één meedoen, dat is het doel.